27 ноември 2009

Епизод 3


Напускането на работа на Али Ръза е повод за гордост на някои от семейството му, но натъжава други. Разходката на Седеф до града я отвежда до неочаквано място. Дали обаче срещата й с Оуз няма да има неочаквани последици за приятелките й? Новите приятели на Лейля в университета са много различни от нея и тя се опитва да се впише в новата обстановка. Междувременно, призраците от миналото на Фикрет я откриват в Истанбул и тя търси начин да се спаси.

25 ноември 2009

Епизод 2


Късметът най-после се усмихва на Али Ръза и той си намира работа. Но той все още не е готов да се откаже от ценностите си, за да се впише в реалността на големия град. Новият му колега, Оуз, е превъплъщение на всичко, от което Али Ръза се отвращава. Все пак, в Истанбул Али Ръза намира стари приятели, които не са го забравили - дъщерята на вече починал негов бивш колега, Леман, започва работа във фирмата, в която той работи по негова препоръка. Но дали добротата на Али Ръза ще бъде възнаградена подобаващо? Междувременно, Шевкет се готви да започне нова работа, но и това крие лоша изненада за цялото семейство.

24 ноември 2009

23 ноември 2009

Епизод 1


Али Ръза е глава на сплотено, многодетно семейство, което живее в Анадола. Той работи като областен управител, но подкупността на бъдещия му зет го кара да напусне работата си от чувство за чест. След като едната от дъщерите, Неджля, е приета в университет в Истанбул, семейството решава да потърси ново начало в големия град. Но щастието и сплотеността им няма да траят дълго, защото градът е на път да разклати моралните им ценности, когато всеки един от членовете на семейството тръгва по своя път.

20 ноември 2009

Хайрие и Али сменят Инджи и Мехмет


“Листопад”-ът по Би Ти Ви започва през ноември. Малко късно, но пък с претенциите да ни топли през зимата. Дали драмата на Али и съпругата му Хайрие ще изместят от сърцата на феновете Инджи и Мехмет? Времето ще покаже.

Във форумите в интернет вече се появиха отзиви, че сериалът “Листопад” действително е по-интересен от “Перла”. А именно “Перла” вече няколко месеца държи първото място в Топ 50 на най-гледаните предавания у нас и събира всяка делнична вечер над 1 млн. почитатели. “Листопад” ще се бори да задмине рекорда на “Перла”. Новият сериал ще върви във вторник, сряда и четвъртък от 20 ч по Би Ти Ви.

08 ноември 2009

"Листопад" (Yaprak Dokumu) - най-успешният турски сериал


Най-успешният турски сериал "Листопад" (Yaprak Dokumu) е по едноименния роман на Решат Нури Гюнтекин - един от най-известните класически автори и драматурзи, известен на българските читатели с бестселъра си "Чучулигата".

Семейната драма разказва за Али Ръза Текин и съпругата му Хайрие, които отглеждат петте си деца в малък град, като ги възпитават в уважение към моралните ценности. Семейството решава да се премести в Истанбул, след като една от дъщерите (Неджля) е приета в университет там, без да знае какво ще им донесе бъдещето. Модерният начин на живот и икономическите трудности постепенно отслабват силните връзки между членовете на семейството. Всеки тръгва по своя път, докато Али Ръза започва да губи контрол над нещата. Ще успее ли главата на семейството да сплоти семейството отново?