30 януари 2010

Дениз Чакър: Героинята ми е лоша, но умна, и затова я харесват

 
Когото и да попитаме от улицата коя е неговата любима актриса от “Листопад”, всички, без да се замислят, казват Ферхунде. Защо жената, която става причина за цялото зло, което се изсипва върху фамилията Текин, е най-харесвана от всички? Ето какво казва актрисата Дениз Чакър пред репортерката на Би Ти Ви Кристина Владимирова и нашата кореспондентка Нихал Йозерган..

29 януари 2010

Епизод 49


Лейля е убедена, че детето на Джейда е от Оуз и решена да направи всичко, за да разбере истината. Друг член на семейството й обаче ще предприеме по-решителни мерки. Събитието на Седеф се превръща в причина за спор в дома на Али Ръза. Дали на коктейла няма да излезе на яве тайната на Оуз?


Фикрет пее на руски и чете на кирилица

“Издирвам една българка.” Това признава Бенну Йълдъръмлар, която в “Листопад” влиза в ролята на Фикрет, най-голямата дъщеря във фамилията. "Издирваната" се оказва журналистката Емилия Петрова. Тя била съпруга на български дипломат, който бил добър приятел на бащата на Бенну, а актрисата я познавала като малко дете.

“Благодарение на нея мога да чета имената на преминаващите през Босфора български и руски кораби, защото Емилия ме научи на кирилицата”, разказва Бенну. Тя помни и някои руски песнички от ерата на комунизма. За наше голямо учудване изведнъж запява “Пусть всегда будеть солнце”, и то без грешка.

“Минаха много години, изпозагубихме се. Знам, че дъщерята на Емилия - Бойка, която се роди в България, сега живее във Франция. Много бих се радвала, ако ми помогнете да ги намеря”, моли тя. На раздяла Бенну дава и уебсайта си, където почитателите и могат да й пишат: www.bennuyildirimlar.com

28 януари 2010

Епизод 48


Билбордовете с лика на Седеф радват някои, но разгневяват Ферхунде, която прави необмислени неща. Оуз подозира съпругата си в заговор, но дали наистина е номер или просто го очакват лоши новини? Отчаяните опити на Али Ръза се провалят за пореден път.


27 януари 2010

Епизод 47


Оуз и Неджля кроят план за рождения ден на Лейля, но дали празненството няма да бъде провалено? Али Ръза сериозно се заема със задачата да продаде къщата на баща си. Джем прави крачка за разговор с Али Ръза. Дали с рождения ден на Лейля няма най-после щастието да се върне в дома на Али Ръза?


Епизод 46


Споровете в семейството и финансовите проблеми започват много да тежат на Шевкет. Али Ръза предлага разрешение, но дали синът му ще се съгласи? Аферата на Оуз излиза на яве и всички се преструват, че е минало, но един член на семейството е решен да вземе нещата в свои ръце.


26 януари 2010

Епизод 45


Стига се до единодушно подозрение кой е крадецът, но Оуз и Лейля искат да запазят проблемите в семейството. Ревността на Ферхунде я подтиква да каже истини, на които семейството й не вярва. Истината за женитбата на Нихан е на път да излезе на яве.


Епизод 44


Липсата на ток е на път да скара всички членове на семейството. Оуз използва възможността да плати за мълчанието на Ферхунде, но дали тя няма по-големи проблеми, като ревнува съпруга си? Неджля се вълнува все повече за всяка следваща среща с Джем. Партито на Ферхунде ще получи неочакван обрат.


25 януари 2010

Епизод 43


Празненството на Яман и Джейда крие много изненади. Неочакваната поява на Лейля вбесява домакинята. Изненадата за Ферхунде е още по-голяма. Тя решава да отмъсти на Седеф. Заплахата връзката на Оуз и Джейда да бъде разкрита се увеличава. Нервите на Фикрет не издържат на създалата се в дома й ситуация.


Епизод 42


Ферхунде е твърдо решена да запази работата си въпреки възраженията на съпруга си. Шевкет не е единственият против това назначение. Решението на Али Ръза да покани Оуз в дома си буди разногласия в семейството. Междувременно, мечтата на Седеф е на път да се сбъдне.


24 януари 2010

"Листопад" в bTV репортерите


Интервю с актьорите от "Листопад" и задкулисни кадри от един снимачен ден на турската драма...


23 януари 2010

Епизод 41


Оуз поставя своя ултиматум на Лейля, което я принуждава да го излъже. Междувременно Ферхунде замисля план, за да си плати сметките. Но дали това няма да нарани нейните близки? За да се изнесат от дома на Али Ръза, Шевкет поставя условие на Ферхунде, което тя не е сигурна дали може да спази.


Българската следа в “Листопад”

Как протича един снимачен ден на сериала “Листопад”, който в момента върви по Би Ти Ви? За да търсим отговор на този въпрос, отидохме на място в Истанбул зедно с колегите от Би Ти Ви. И открихме, че поне половината от актьорите в турския сериал имат нещо общо с България или са с някакви корени от Балканите.


“Листопад” в Турция се гледа от всички - модерни и забулени, малки и големи, мъже и жени, баби и дядовци и техните внуци. Сериалът тръгна по екраните на канал “Д” заедно с постмодерната приказка “1001нощ” още преди 4 години, но въпреки това продължава да е № 1 в топ листата и да чупи рекорди по гледаемост в Турция. Филмът се следи със затаен дъх и в Централна Азия, в Близкия изток, Европа, даже и в Австралия. А отскоро стана един от любимите и на българските зрители.

22 януари 2010

Епизод 40


Подаръците от Неджля радват семейството й, но един нейн роднина е много обиден. Сватбата на Нехир наближава, а тя все още не е сигурна дали иска да се омъжи. Дали в последния момент няма да се откаже? Едно ново познанство може би ще донесе неочаквана радост на Неджля.


21 януари 2010

Епизод 39


Лейля започва да вярва на съпруга си все по-малко. Дали подозренията й не са основателни? Семейството на Али Ръза открива у него неподозиран талант. Новата работа на Шевкет на радва Ферхунде, която подновява високите си изисквания. Предложен на шега, годежът на Нехир ще се задълбочи, но дали не е против волята й?


Епизод 38


Роднините на Ахмет идват да искат ръката на Нехир от Али Ръза и семейството му. Но дали те не са разбрали погрешно целта на посещението? Междувременно, първите проблеми в брака на Оуз и Лейля се появяват и тя търси прошката и подкрепата на семейството си.


20 януари 2010

Епизод 37


Ферхунде защитава себе си от нападките на Фикрет след като е нападнала Седеф. Лейля започва да свиква с новия си живот, което учудва семейството й. Новият човек в живота на Нехир става все по-настойчив и тя се замисля дали да не се срещне с него.


Епизод 36


Ревността на Ферхунде опъва нервите на Шевкет. Тя се опитва да разобличи Седеф. Лейля не може да се довери на новия си съпруг. Дали бракът й няма да е повече мъчителен, отколкото щастлив? Али Ръза все още не може да се примири с този брак, но е решен да се опита.


Звездите от “Листопад” в “Би Ти Ви репортерите”


Звездите от турския сериал “Листопад” гостуват тази събота и неделя в “Би Ти Ви репортерите”.

19 януари 2010

Епизод 35


Отсъствието му от сватбата измъчва Али Ръза. Ферхунде започва да се съмнява, че съпругът й има чувства към друга. Лейля се опитва да свикне с новия си живот, но дали семейството няма да й липсва прекалено много? Междувременно, Фикрет не осъзнава, че новият човек в живота й може да промени всичко.


Епизод 34


Денят, който трябва да бъде най-щастливият в живота на Лейля, най-после настъпва. Дали булката е толкова щастлива, колкото би трябвало? На сватбата присъстват както семейството на Али Ръза, така и зложелатели, които могат да вгорчат живота на младото семейство.


18 януари 2010

Епизод 33


Али Ръза и Хайрие най-после решават да се откъснат от проблемите вкъщи и да се забавляват само двамата. Лейля започва да се съмнява в чувствата си и се съмнява, че е опропастила своя живот и този на семейството си. Междувременно, Оуз се опитва да умилостиви семейството на бъдещата си жена.


Епизод 32


Цялото семейство прави опити да накара Али Ръза да се върне към предишния си живот. Но здравословното му състояние само се влошава. Оуз взима важно решение да поиска ръката на Лейля, но дали семейството ще му позволи да се ожени за нея?


14 януари 2010

Епизод 31


Лейля не може да преживее разправията между Оуз и Али Ръза. Тя няма покой, защото баща й е влязъл в болница по нейна вина. Шевкет се опитва да отмъсти за опетненото име на сестра си и страданието на баща си. Фикрет обаче се обръща против брака на Лейля и Оуз.


13 януари 2010

Епизод 30


Тайната на Лейля излиза наяве при неочакван инцидент. Дали семейството й ще могат да й простят за това, което е скрила от тях? Това ще разклати здравето и на главата на семейството, Али Ръза. Лейля предприема отчаяни действия след трагедията.


12 януари 2010

Епизод 29


Лейля решава да се раздели с Оуз, но една неприятна изненада ще я застави отново да го види и ще преобърне живота й. В едно ново познанство Ферхунде вижда бъдещ съпруг за Фикрет, но дали и тя е готова да се влюби отново?


11 януари 2010

Епизод 28


Али Ръза може би ще разкрие връзката на Лейля и Оуз. Хайрие и Фикрет са твърдо решени да разберат каква е истината за майката на Ферхунде. Без да го осъзнават, те отключват много тайни, които излизат наяве. За кратко спокойствието се възвръща в семейството на Али Ръза.


09 януари 2010

Турската Моника Белучи е от Германия


Красавицата Неджля, чиято роля изпълнява турската Моника Белучи, както наричат още Фахрийе Евджен, попада случайно в киното. Продуценти от родината й я откриват случайно в Германия, когато е на 19 г. и току-що е започнала да учи социология. “Родена съм в Золинген, където нашите са се преселили”, разказва красавицата. Тя вече има опит от роли във филм и сериал. След като започнала да се снима в “Листопад”, се преместила да живее в Турция и записала да учи история в университета “Мармара”.

Фахрийе твърди, че не се дразни, когато я сравняват с италианската примадона Моника Белучи. “Ако пишеха, че тя е идол, а аз нейно бледо копие, тогава бих се обезпокоила. Но няма такова нещо, слава Богу”, шегува се Фахрийе.

Наскоро тя се раздели с голямата си любов Йозджан Дениз, певец и актьор, който също е от гастарбайтерско семейство и живее в Германия. След 2 години годеж двамата най-неочаквано скъсаха малко преди да сключат брак. Личната драма на Фахрийе съвпадна като период със снимането на трагичните сцени в “Листопад”. Поради смъртта на съпруга й във филма Неджля остава млада вдовица, но за сметка на това поема юздите на семейния бизнес.

08 януари 2010

Хайрие ханъм от “Листопад”: Искам шесто дете


Най-голямата цел на живота на бившия градоначалник Али Ръза бей от “Листопад” (Би Ти Ви) е да успее да предаде на петте си деца добрите традиции и морала на турското семейство, в които самият той е бил възпитан. Постепенно обаче децата изневеряват на житейските му принципи. Синът му Шефкет влиза в затвора, след като източва пари от сметките на клиенти в банката, в която работи. За трагичния “листопад” на фамилията актьорите Халил Ергюн (Али Ръза бей) и Гювен Хокна ( Хайрие ханъм) разказват пред турския вестник “Миллиет”. Преводът е на Нихал Йозерган.


07 януари 2010

Епизод 27


Тайната на Ферхунде се оказва по-ужасяваща от това, което Шевкет подозира. Парченцата от пъзела за миналото на Ферхунде започват да се подреждат, но тя започва да губи доверието на семейството. Гостенката в дома на Али Ръза ще донесе повече неприятности отколкото радост.


06 януари 2010

Епизод 26


Ферхунде получава неочакван подарък, който я кара да започне да лъже съпруга си отново. Финансовите проблеми принуждават Али Ръза да вземе неочаквано решение. Лъжата на Оуз се прокрадва в семейството като отрова и заплашва двете сестри. Един телефонен разговор на Ферхунде буди съмнения у Шевкет.


Епизод 25


Ферхунде съобщава на Шевкет решението си. Али Ръза и Хайрие взимат нещата в свои ръце, без да осъзнават, че Ферхунде иска те да вземат именно това решение. Радостта в семейството е помрачена от разкриването на една тайна. До къде ли могат да стигнат интригите на Оуз?


05 януари 2010

Епизод 24


Шевкет е съспиан, а Ферхунде се опитва да си проправи път обратно в семейството на Али Ръза с лъжа. Майстор Хъзър подготвя изненадващо посещение, което ще вбеси Али Ръза. Присъствието на Хъзър в къщата носи още непоправими последици.


Епизод 23


Цялото семейство е забравило важна дата. Ферхунде решава да се възползва от този пропуск. Многото усилия, които полага, целят да наранят семейството, но резултатът не е това, което очаква. Междувременно, Оуз започва да се среща с две жени едновременно, но дали ще му се размине?