29 декември 2010

Големият финал на "Листопад" е днес

След 5 години на екран днес турския Канал D ще излъчи последния, финален епизод на семейната сага на фамилия Текин и приятели. Очаква се серията да предизвика небивал интерес сред зрителите, тъй като "Листопад" е един от най-гледаните филми в южната ни съседка, а и у нас.

За всички, които искат да гледат финала на семейната драма на живо и нямат в телевизионната си програма турския канал, ето два адреса, от които да гледате он-лайн епизода довечера:

- директно по Канал D: начало от 20:00 българско време;

- със закъснение от 30 мин. - Euro D: начало 20:30 българско време


Преди няколко дни в интервю за турското списание "Милиет" актрисата Башак Сайан (Джейда) сподели, че финалът на "Листопад" ще е доста по-различен от края на едноименното произведение на Решат Нури, но отказа да добави повече подробности около развръзката. Из медиите циркулират различни варианти за край на драмата: от смъртта на Али Ръза и бягството на Оуз, до заминаването на цялото семейство Текин обратно на село, събирането на Ферхунде и Шевкет и абсурдните 'сценарии' Фикрет да убие свекърва си и да я лежи в затвора. Но каквото и да се е писало по жълтите вестници, тази вечер ще стане ясно какъв ще е истинския финал на "Листопад".

Само се надявам да бъде наистина по-различен от този в книгата и с положителна насока, тъй като досега всички филми, дело на продуцентската къща Ay Yapim, са били с трагичен завършек.

5 коментара:

Анонимен каза...

И какво стана в последния епизод? Кратък преразказ може ли...

Анонимен каза...

Ne razbiram turski, no maj dosta tazen kraj.

Анонимен каза...

Еми Неджля и Фикрет останаха в Истанбул. Али Раза почина, а Хайрие,Лейля,Айше и Шефкет заминаха за селото където са живеели преди да дойдат в Истанбул .... Края е много емоционален и тъжен. :(

Анонимен каза...

Какво село бе? Заминаха за Трабзон, където са живели преди да дойдат в Истанбул. Това е 4-ият по големина град в Турция. За село заминали...пази боже от непросветени.

Феичка каза...

Пази Боже и от "свръхпросветени" и вечно поучаващи хора... Дали горният анонимен коментатор ще се успокои, ако вместо "заминаха си на село" бъде употребено еквивалентното в контекста на събитията "заминаха за провинцията"?!!!

Хайде, бъдете по-толерантни към пишещите тук! Все пак това е само един филм, от който можем да си извлечем доста поуки!