Очаквайте в "Листопад"...

Всичко, написано по-долу, описва събитията в сериала "Листопад", които ще се случват тепърва в сериите, излъчвани по bTV. Затова всеки да прецени дали иска да знае предварително развоя на нещата и да загуби от тръпката на неочакваното или любопитството е непреодолимо и иска да знае всичко за бъдещия живот на семейство Текин и сие, любовите и драмите на героите в сериала. Специални благодарности на Magosniwa, mery poppins и Ивона1, без които нямаше да я има тази информация в аванс !

На всички, които продължават с четенето на спойлерите по-долу - приятно забавление!

... Шевкет се развежда с Ферхунде, а Неджля запознава Лейля с един приятел на Джем на име Назми. Лейля се сгодява за Назми, който по професия е лекар. През това време Оуз наема старото си жилище и се мести да живее в него.


Заради Ферхунде обаче се разваля годежа на Лейля - интригантката Ферхунде разказва за недоброто минало на Лейля и докторът разваля годежа. Лейля започва работа на друго място, а там всеки ден получава букет с цветя от Оуз. Постепенно двамата се сдобряват и се събират, но връзката им въобще не се приема от Али Ръза. Бившият годеник на Лейля катастрофира, но успява да се възстанови и заминава за Америка.

Шевкет и Седеф започват да се срещат и дори той е готов да и предложи брак, но вижда Седеф с друг и се отказва в последния момент. Нехир се жени за Ахмет - собственика на кафето. На тяхната сватбата Фикрет съобщава радостната новина, че е бременна.


Али Ръза продава къщата, но семейството остава да живее в нея. Али Ръза и Шефкет започват да се занимават със строежа на някаква сграда. През това време Ферхунде се жени за собственика на къщата Митхат Кара и гони семейство Текин от нея.

Седеф заминава за Италия. Лейля отива да живее при баща си, но продължава да се среща тайно с Оуз. След време Оуз предлага брак на Лейля и тя приема.

Шефкет отмъщава на Ферхунде, а тя в замяна подпалва строежа на Али Ръза и Шефкет. Тя обаче не знае, че Али Ръза е вътре, който за малко се разминава с фаталния край.


Джем получава сърдечен пристъп, но лекарите не успяват да го спасят и той умира. Неджля продължава да работи в семейната фирма по последния проект на Джем и приятеля му Али, а след известно време Али започва да я ухажва.


Лейля разбира ,че е бременна и се връща в дома на Оуз. Фикрет ражда син. Ферхунде я арестуват, а Седеф се връща от Италия.

Пускат Ферхунде от затвора и тя се развежда със съпруг номер 3 - Митхат. Оуз купува къщата на Али Ръза и става момче за всичко на един мафиот. Тахсин и Фикрет са скарани. Ферхунде наема апартамент срещу къщата на Али Ръза. Фикрет напуска Тахсин.


По-нататък Фикрет решава да се върне отново при Таксин и точно в този момент, без да знае, че Фикрат се връща вкъщи, Таксин преспива с певицата от бара. Оуз се опитва да се отърве от Талят (мафиота от затвора), но мафиотът отвлича сина му и той е принуден отново да работи за него.

Фикрет се връща при Таксин, но той няма смелост да и каже, че и е изневерил. Али Ръза е много ядосан на Неджля, вероятно във връзка с това че се среща с Али. Седеф отново се връща в Италия и където и да отиде, среща един симпатичен младеж, с когото много си приличат. С него са много сладка двойка, обаче още нищо не е станало между тях. Ферхунде говори с Али за Неджля.

Фикрет се съмнява в Таксин и отива при певицата от бара. Тя явно казва, че няма нищо между нея и Тахсин. Отношенията между Джеврие и Фикрет се стоплят, а Тахсин вижда как се разбират и се разплаква от вина. Сълзите му обаче за забелязани от Фикрет. Али Ръза е много ядосан на Неджля и дори си събира багажа и си тръгва. Отива в кафенето на Ахмет и буквално спи седнал на една маса, защото Ахмет го няма. Неджля отива при Али и преспиват заедно.

Хайрие отива да прибере Али Ръза, но той й казва, че би се развел с нея отколкото да се върне там. Хайрие си тръгва разстроена и на излизане от кафето я блъска минаващата кола на Ферхунде... Слава богу, отървава се само с един счупен крак... Али Ръза се прибира, за да се грижи за нея. Докато той е в кафето, Нежля води Али вкъщи и го запознава с майка си. Междувременно Талят инсценира обир, като устройва засада на Оуз и му взима доста голяма сума пари. Тахсин се опитва да каже на Фикрет за изневярата си, но не успява, тъй като майка му непрекъснато вика Фикрет.


Ферхунде дава пари на Али Ръза, за да не повдигнат обвинение срещу нея заради катастрофата. Той се ядосва много и отива да й ги върне - в този момент вижда Лейля и Оуз да разтоварват новите мебели за къщата.

Али Ръза връща парите на Ферхунде, с които тя се опитва да ги подкупи и не вижда камиона, който е паркирал пред старата му родна къща... чува се гласа на Лейля, която вика Оуз... Али Ръза чува гласа й и се обръща...тъжна сцена...в миг извърта глава, казва на Ферхунде повече да не се занимава със семейството му и си тръгва... Лейля тръгва след него, викайки: "Татко, татко", но той дори и не се обръща. Лейля изкарва яда си на Ферхунде, но Оуз я спира и се прибират в къщата. Лейля му споделя, че е мислела, че като се върне в "кулата си", ще е щастлива, но усеща празнина.


Следва сцена, в която Фикрет говори с майка си и най-накрая майката си признава грешките... че ако не е накарала тогава Неджля да се ожени за Джем, само и само всички да са добре, нещата са щели да придобият съвсем друго развитие. Неджля и Али разговарят... идва Ферхунде и се усмихва мазно на Неджля... въпреки всичко, най- накрая Неджля, изгонвайки Ферхунде, решава да признае всичко на Али и да разкаже историята си.

След като разказва цялата история Неджля казва на Али, че това е тя и да избере иска ли да е с нея или не! Ферхунде звъни на Али и почва да му обяснява, че той трябва да й даде втори шанс, тъй като е убедена че Неджля я е наклеветила, при което той категорично й казва, че не иска повече да работи с нея! Следва сцена, в която Али отива в къщата на Неджля и й казва, че не го интересува историята й и би искал да създадат своя такава! Поисква благословията на Али Ръза да се оженят... Али Ръза с празен поглед казва, че решенията на Неджля вече не го интересуват и няма да вземе отношение и им казва само "Честито!". Неджля разговаря с баща си и се опитва да му обясни, че така ще бъде щастлива, че ако Джем беше жив тя щеше да бъде негова жена до като е жив, но ето - съдбата й е пратила Али! Али Ръза казва, че щастието на децата му е най-важно, но когато те имат нужда от него, го носят на ръце, а когато не им е угоден - стъпкват думите му.

Тахсин признава на Фикрет за изневярата си с певицата, по която освен той беше залитнал и приятеля му...

Епизод 152 (оригинална номерация): След като Тахсин признава на Фикрет за изневярата си, тя изпада в нервна криза - започва да плаче неудържимо, а Джеврие решава, че се е побъркала като Лейля и звъни на Хайрие... Али Ръза телефонира на Тахсин, за да разбере какво се е случило, и Тахсин нали е гузен, сам му разказва всичко. Али Ръза няма да му прости това, което е направил... Първоначално решава да тръгне за Адапазаръ но после се отказва, защото нищо не може да направи и оставя Фикрет сама да реши.


Междувременно Хайрие разпитва Неджля какво ще стане с къщата като се омъжи за Али, а тя невинно й казва "Ще я отдам под наем". Лейля се запознава с мафиота, който е шеф на Оуз и му казва повече да не го води в къщата им...

Митхат Кара предупреждава Шефкет, че Оуз отново върти нечестен бизнес и да наблюдава сестра си. Лейля се досеща, че Оуз не е изкарал толкова много пари по честен начин, но си затваря очите...

Епизод 153 (оригинална номерация): Тахсин е гузен и се върти като кученце около Фикрет, а тя не му обръща внимание и дори не говори с него... Джаврие разбира какво е направил сина й и застава изцяло на страната на Фикрет и я защитава... толкова мили думи по неин адрес, че се чудиш това Джеврие ли е!

Оуз признава на Лейля, че дължи 5 млн. евро на мафиота и е длъжен да работи само за него, за да му ги изплати. Лейля разбира, че Оуз не се е променил и се е самозалъгвала (в тази серия най накрая й личи коремчето)...

Неджля и Али се разбират подписването да стане в неговия дом, в тесен семеен кръг. Тя споделя с него за мечтата на Али Ръза за собствена книжарница и двамата я реализират. Когато Неджля води баща си, за да види изненадата, първоначално той не приема подаръка, казвайки: "В този твой ден (съвпада с подписването) аз не мога да ти подаря нищо, а ти ми правиш толкова голям подарък, за това не мога да го приема!" Тя го умолява като му казва, че ще участва и тя, и Шефкет, а Айше казва, че след училище там ще си пише домашните, а Хайрие ще подрежда... и той се съгласява!

Следва сцена от последното дело по развода на Ферхи и Митхат. Тя изпада в силна депресия и самосъжаление. Една вечер Ферхунде вижда Лейля и Шефкет да влизат в семейната къща и отива в двора... просто ей така, за да ги наблюдава. Те я виждат и тя просто се обръща и си тръгва!

Фикрет и Джаврие се стягат, за да отидат на подписването на Неджля и оставят Тахсин сам в къщи с децата! Неджля отива при майката и бащата на Джем, за да съобщи, че ще се омъжва, за да не го научат от вестниците! Лейля среща Нехир и я пита днес ли е подписването и разбира, че всички от семейството и ще бъдат и й става тъжно.

Следват сцени от подписването и всички са много красиви... Неджля започва нова страница в живота си... Следва картина как Али Ръза продава в книжарницата, Айше си пише домашните, а Хайрие подрежда лавиците...


Епизод 154 (оригинална номерация): Лейля е пред книжарницата на Али Ръза, който като я вижда, се прибира вътре и слиза на долния етаж! Хайрие изтръпва, че ще стане пак скандал и тук на новото място ще станат пак "известни"! Прегръща дъщеря си и я пита "Защо ни причини всичко това?" Лейля й разказва, че ще има момиче и че всичко при нея е наред, че се грижи за розите на баща си в градината...

Като си тръгва дава отново скришом пари на майка си и я моли да поддържа контакт с нея. Али Ръза изчаква тя да си тръгне и тогава се качва горе и предупреждава жена си да не е посмяла да прави опити да я върне в семейството, и че няма да й прости.

Следва сцена на среща на Али и Кемал (бащата на Джем), който го пита как е г-жа Неджля Салпер (фамилията на Али). Али му предлага да не участва в проекта, след като не може да не намесва личните истории, но той категорично отказва тъй като това е проект на Джем и той е длъжен лично да го довърши.

Неджля започва работа и кани на вечеря майка си и баща си, тъй като не са се виждали откакто тя се е върнала от меден месец. Айше я пита "Ти ще имаш ли бебе както кака Лейля?" и така Неджля разбира, че Лейля е идвала в книжарницата и ядосано казва на майка си: "Купих ви къща, книжарница ви направих, остава сега да приберете милата си дъщеря..." Вечерта като си лягат, пита Али: "Ти искаш ли да имаме бебе?", а той казва, че няма търпение стига тя да го иска, при което тя отвръща: "Мисля, че съм готова..."

Тахсин идва в Истанбул по служебни задачи и решава да се срещне с Шефкет. Излизат на вечеря заедно с Митхат Кара и всеки излива мъката си. Шефкет прибира Тахсин да спи в тях и се обажда на Фикрет, за да й каже, че е при него. Джаврие казва на Фикрет да не би да е отишъл при певицата и да продължава да се вижда с нея. В същия момент случайно влиза Дениз (дъщерята на Тахсин) и разбира какво е направил баща й! Когато на сутринта Тахсин се прибира дъщеря му му казва, че той е единственият човек на когoто е вярвала и че ако е истина това, няма да вярва на никого..

Ферхунде стига дъното - отказват и заем, спрени са и всички кредитни карти... и тя се зарича, че ще отмъсти на всички!

Следва сцена, в която на улицата пред една хлебарница се срещат Неджля и Лейля. Лейля честити на Али, а Неждля казва "Това е сестра ми". В същия момент от хлебарницата излиза Оуз заедно със сина си и настава неловко мълчание...

Епизод 155 (оригинална номерация): Али разпитва Неджля две деца ли има сестра й и тя му обяснява, че първото не е нейно! На свой ред Лейля казва на Оуз, че това е новият мъж на Неджля!

Същевременно пропастта между Фикрет и Тахсин става все по-голяма: тя продължава да не му говори, а той тихо да страда! Али Ръза се измъчва за Фикрет, но не й звъни, за да не се чувства тя неудобно. Певицата, с която Тахсин й изневери, започва работа в Истанбул, но мисли за него, праща му писмо, той го къса без дори да го прочете.

В книжарницата на Али Ръза идва шефът-мафиот на Оуз и му казва да предаде на зет си да бъде малко по-умен и да внимава, както и че дъщеря му (Лейля) добре му харчи парите като му е купила книжарницата! Али Ръза казва на Шефкет за посещението и ако може повече да не ги закача и всеки да си знае мястото (тъй като знае, че Шефкет се вижда с Лейля).

Ферхунде очаква майка й да продаде къщата в Измир, тъй като няма никакви пари, и разхождайки се в една местност застава на ръба на скалите! Отнякъде се появява едно момче, което я хваща за ръката и тя се сепва за миг, обръща се и се тръгва! По-късно влиза в крайпътен комплекс, който е собственост на семейството на момчето (Исмаил) и се напива. Той сяда на масата при нея и се разговарят и тя остава да спи в комплекса, но преспиват заедно. Двамата прекарват целия ден заедно и вечерта той я закарва в апартамента й! Докато слизат от мотора му ги виждат Митхат и Шевкет, а Ферхунде демонстративно хваща Исмаил под ръка!

Междувременно любовта се развива между Седеф и момчето, което срещна в Италия!

Епизод 156 (оригинална номерация): Митхат и Шевкет разказват на Лейля, че Ферхунде вече е с нов мъж. Митхат се възмущава, че няма й месец от развода им, а "тази безсрамница е тръгнала по мъже". Шевкет не се учудва, тъй като това била Ферхунде! Шевкет разказва на Лейля за срещата в книжарницата и я пита с какво се занимава Оуз. Тя отрича до последно, но после му разказва всичко! Шефкет отива при мафиота, за да го предупреди да стои на страна от сестра му и семейството им, и че Оуз не го интересува въобще!

Фикрет приготвя торта и сладкиши за училищно тържество, тъй като по-големия син на Тахсин има рожден ден, а на сутринта Тахсин й казва, че ще я закара, но тя си хваща такси и излиза! Въпреки това и той отива в училището й я хваща за ръката, като и казва, че не може повече така: да престане да му мълчи, да вика и крещи, но нека спре с мълчанието си! Фикрет му казва, че никога няма да му прости и че всичко между тях е свършило и вече няма да има "ние" и че остава в къщата защото децата и семейството му не заслужават да ги изостави заради неговата грешка!


Исмаил изпраща кошница с горски ягоди и цветя на Ферхунде,след което тя му казва да се видят и да прекарат деня заедно.

Лейля звъни на майка си, че ще отиде да я види. Междувременно Неджля провежда разговор с Али защо се среща с бившата си жена и той й разказва историята им. След това отива да види майка си, тъй като й е купила нов телефон. Отново двете сестри се срещат и всяка една почва да показва колко е важна за семейството си: Лейля изтъква, че Шевкет остава да спи в тях, а Неджля - че кани майка си, баща си и Фикрет в техния дом!

Следва сцена, в която младежът Емир предлага брак на Седеф, която просълзена приема! Седеф звъни на майка си, за да и каже новината, а тя в това време е у Хайрие и като чува добрата вест се разплаква от радост и докато споделя с Хайрие, в стаята при тях влиза Шевкет...

Епизод 158 (оригинална номерация): След непрекъснатите заплахи срещу семейството му, Оуз решава да вземе нещата в свои ръце. Отива в дома на мафиота Талят и след кратка борба го прострелва. Връща се в къщи, сяда в градината и се разплаква. Шефкет го пита какво става и Оуз си признава, че е убил мафиота, който е заплашвал Лейля. След това той признава и на Лейля, която изпада в шок и се разкрещява. Оуз започва да чупи покъщнината и прозорците, а на вратата застава Ферхунде и се обажда в полицията.


Междувременно нещата в семейният живот на Неджля изглеждат добре, но до кога?! Приютената от Текин съседска жена се възстановява.

Полицията звъни на вратата на семейство Атасой, а Лейля като ги вижда припада. Шевкет решава, че не трябва да оставя племенника си без баща и поема вината за убийството, извършено от Оуз. Лейля е в шок...

Епизод 159 (оригинална номерация): След като Шевкет поема вината за убийството вместо Оуз, полицията го арестува. Лейля с писъци го моли да не тръгва, но той е непоколебим: с молба да се грижи за племенника му той се предава в ръцете на властта. Лейля с писъци тръгва след полицейската кола, но Оуз я спира и разгонва тълпата, събрана пред дома им.


Нехир уплашена тръгва към дома на Лейля и Оуз, за да успокои Лейля. Тя вика Ахмед,но въпреки молбата на Лейля да не казват на семейството и, те съобщават лошата вест на Неджля. Оуз моли Ахмед и Нехир да останат при Лейля докато той отиде в участъка. Там се засича с Неджля, която го обвинява, че той е виновен брат й сега да е в полицията, а Али го удря.

Нехир решава да каже и на Хайрие. Следва сцена, в която всички заедно са се запътили към полицейският участък.

Господин Али Ръза решава да събере листата, съборени от тежката есен и да сплоти семейството си. През това време Неджля решава да избяга от семейните проблеми и да изживее брака си. На път към старата къща на Текин Али Ръза, нищо неподозиращ, бива уведомен от Ферхунде, че синът му е в затвора. Сърцето на Али Ръза бей не издържа, но дали Ферхунде ще му помогне...


Фикрет събира децата и баба Джаврие и им съобщава, че заминава при майка си, но в сърцето й винаги ще има място за тях. НА прощаване се обръща към свекърва си с думите "Мамо..."


КРАЙ НА ЧЕТВЪРТИ СЕЗОН

-----------
* повече информация за сезоните и броя на епизодите в "Листопад" може да прочетете тук: Драмите в "Листопад" продължават...