Героите в "Листопад"


Али Ръза Текин (Халил Ергюн)
Един баща, който е готов да направи всичко в името на децата и да запази доброто име на семейството си. Той поставя семейните ценности, честта и достойнството преди всичко.

Хайрие Текин (Гювен Хокна)
Майка, която често застава между децата и съпруга си. Дотолкова е обсебена от чувството за чест на Али Ръза, че не успява да покаже обичта към децата си и да забележи кой държи на нея. Но не е толкова съзнателна като Али Ръза.

Фикрет Текин (Бену Йълдъръмлар)
Най-голямата дъщеря в семейството и любимката на татко. Господарка на търпението и вярата. Разбира всичко, което вижда, но характерът й е труден за обяснение. Фикрет е скъпоценният камък на Али Ръза. Тя играе и ролята на разказвача в сериала.

Шевкет Текин (Хакан Кючюкчетин)
Единственият син в семейството и най-голямата му надежда. Често си играе с живота. Голямата липса на опит му докарва много неприятности на главата. Но с времето успява да се смири, да разбира и да се учи. Опитва се да се пречисти от алчността на Ферхунде и от раните, нанесени от нея.

Ферхунде Кара (Дениз Чакър)
Единствената стара булка в семейството. Лошото детство и неприятните спомени от миналото описват най-добре характера й и хвърлят най-много сянка върху сегашното й поведение. За да може да повярва в себе си тя чувства, че трябва да се въздържа от това да прави злини. Най-голямата й цел е да живее по-добре и да поема от уроците на живота.

Оуз Айхан (Толга Карел)
Какво следва от това, когато се противопоставяш на Али Ръза? Целта на Оуз е колкото е възможно по-скоро да забогатее, за което е готов да направи всичко. Но животът го учи на много неща. За да избяга от миналото си, Оуз е на път да стане добър човек.

Неджля Текин (Фахрие Евджен)
Неджля е четвъртото дете в семейството. Умно и работливо момиче. След като се омъжва, тя се чувства като предмет, но бързо успява да направи живота си по-разнообразен и очарователен.

Лейля Текин (Гьокче Бахадър)
Тя е трето дете в семейството. Надеждата на баща си. Но уви, не е подготвена за живота в Истанбул.

Тахсин Башсой (Ахмет Сарачоолу)
Тахсин е мъж в зряла възраст. Единственото му желание е да има щастливо семейство.

Джеврие Башсой (Гюлер Йоктен)
Майка на Тахсин.

Седеф (Седа Демир)
Седеф е едно невинно момиче, съседка на семейство Текин. Романтично увлечена е по Шевкет. Има силен характер, макар да изглежда тиха и кротка.

Нейир Ханъм (Бедия Енер)
Майка на Седеф. Тя е отгледала дъщеря си и за нея е и баща, и майка. Понякога е с по-труден характер и от госпожа Хайрие.