20 ноември 2009

Хайрие и Али сменят Инджи и Мехмет


“Листопад”-ът по Би Ти Ви започва през ноември. Малко късно, но пък с претенциите да ни топли през зимата. Дали драмата на Али и съпругата му Хайрие ще изместят от сърцата на феновете Инджи и Мехмет? Времето ще покаже.

Във форумите в интернет вече се появиха отзиви, че сериалът “Листопад” действително е по-интересен от “Перла”. А именно “Перла” вече няколко месеца държи първото място в Топ 50 на най-гледаните предавания у нас и събира всяка делнична вечер над 1 млн. почитатели. “Листопад” ще се бори да задмине рекорда на “Перла”. Новият сериал ще върви във вторник, сряда и четвъртък от 20 ч по Би Ти Ви.


Тук семейната драма се върти около живота на Али, съпругата му Хайрие и петте им деца, които се местят да живеят в Истанбул. Защото една от дъщерите - Лейля, е приета да учи в престижен университет. Още в първия епизод на “Листопад” ще стане ясно, че фамилията трябва не само да свиква с модерния начин на живот в големия град, но и да се бори с финансови трудности. Пък и с морални дилеми. Във втората серия късметът най-после се усмихва на Али и той си намира работа. И дори установява, че има стари приятели, които не са го забравили. Дъщерята на вече починал негов бивш колега започва работа в същата фирма.

Естествено, и в “Листопад” няма да мине без скандали, любов, неочаквани предателства. Сериалът е създаден по едноименния роман на Решат Нури Гюнтекин - един от най-известните класически автори и драматурзи, познат на българските читатели с бестселъра си “Чучулигата”. От 2007 г. насам “Листопад” има над 10 награди от различни турски и международни конкурси и фестивали.

Няма коментари: