09 септември 2010

Игрален филм с Фахрие Евджен по Нова телевизия


След пробива със сериала "Листопад" в образа на Неджля, младата турска актриса Фахрие Евджен се снима и на големия екран в няколко игрални филма. Един от тях - Aşk tutulması - ще бъде излъчен следващия четвъртък, 16 септември, в ефира на Нова телевизия. Приятната комедия с романтичен привкус ще допадне на любителите на развлекателния жанр.

Aşk tutulması е сниман през 2008 година и разказва за живота на двама млади хора в съвременна Турция. Уур (Толгахан Сайъшман) е фанатичен фен на футболния отбор "Фенербахче" и търговец на лекарства. През деня е изключително спокоен и отговорен, но когато е на стадиона или пред телевизора, се променя напълно. Обсебен от идеята за победата на любимия си отбор, той непрекъснато сътворява талисмани и това го отличава от останалите фенове. Живее с майка си и по-малката си сестра и е подложен на семеен "тормоз", защото още не е женен. Пънар (Фахрийе Евджен) е млада жена, която също като него не е семейна и търпи критиките на своята майка. Една лека катастрофа събира двамата млади и низ от случайни срещи преобръщат съдбата им.

На български оригиналното заглавие на филма Aşk tutulması е преведено като "Мач за двама", макар че буквалния превод е друг - "Уловени от любовта". Но в това няма нищо странно - не винаги заглавията на чуждоезичните продукции се превеждат буквално, дори по-често заглавията се избират в контекста на филма. Така например на английски филмът е озаглавен "The Goal of My Life" ("Целта на живота ми").

В главните роли: Толгахан Сайъшман, Фахрийе Евджен, Мурат Айконоолу, Али Ерказан, Тим Сейфи и др.

Режисьор: Мурат Шекер

Дата на излъчване: 16 септември 2010г. от 20:00 по Нова Телевизия

Ето и малко снимки от филма:

























И няколко фотоса от премиерата на Aşk tutulması в Турция:








Няма коментари: