08 януари 2010

Хайрие ханъм от “Листопад”: Искам шесто дете


Най-голямата цел на живота на бившия градоначалник Али Ръза бей от “Листопад” (Би Ти Ви) е да успее да предаде на петте си деца добрите традиции и морала на турското семейство, в които самият той е бил възпитан. Постепенно обаче децата изневеряват на житейските му принципи. Синът му Шефкет влиза в затвора, след като източва пари от сметките на клиенти в банката, в която работи. За трагичния “листопад” на фамилията актьорите Халил Ергюн (Али Ръза бей) и Гювен Хокна ( Хайрие ханъм) разказват пред турския вестник “Миллиет”. Преводът е на Нихал Йозерган.



- Какво ще се случи с Али Ръза бей по-нататък в “Листопад”?

Халил: Моят герой няма да бъде мекушав, както в началото на филма. Али Ръза бей носи голямо бреме от отговорности, почти непоносимо за един нормален съпруг и баща. Но го носи по своя воля, защото осъзнава, че той е главата на семейството, той е коренът на дървото, върху което растат клоните, листата... Нашите първообрази имат своето въплъщение в класическото турско семейство, ето това прави филма много гледан, защото всеки намира по едно парче от себе си в този сериал.

- На това ли се дължи високият рейтинг на сериала?

Халил: Имаме страхотен екип от стари и млади, но все добри актьори. Аз например съм повече от 40 г. на сцената, но още има какво да уча. А какво да говорим за новото поколение, което играе и се учи едновременно? Сериалът е на екран няколко сезона и това също го прави по-гледан. Хората са любопитни да узнаят как ще се развият събитията... Освен това добрите и правилни социални послания, които ние отправяме, карат зрителите да ни сравняват със себе си, с близки и познати. Спират ни на улицата, казват ни “браво” или “пу, не ви е срам”.

- Да попитаме и Гювен Хокна, която пресъздава ролята на майката Хайрие. Какво да очакваме от нейния образ?

Гювен: Финалът на първия сезон е доста тежък и сериозен. Сега започват приключенията. Али Ръза, който криеше всичко в себе си, вече няма да е същият затворен мъж. Ще покаже на всички кой командва в тази къща. Между двамата ще има приливи и отливи. Мелодрамата продължава, но следват много хубави епизоди. Аз настоявам пред сценаристите за 6-о дете, но те не ме взимат насериозно.

Няма коментари: