09 януари 2010

Турската Моника Белучи е от Германия


Красавицата Неджля, чиято роля изпълнява турската Моника Белучи, както наричат още Фахрийе Евджен, попада случайно в киното. Продуценти от родината й я откриват случайно в Германия, когато е на 19 г. и току-що е започнала да учи социология. “Родена съм в Золинген, където нашите са се преселили”, разказва красавицата. Тя вече има опит от роли във филм и сериал. След като започнала да се снима в “Листопад”, се преместила да живее в Турция и записала да учи история в университета “Мармара”.

Фахрийе твърди, че не се дразни, когато я сравняват с италианската примадона Моника Белучи. “Ако пишеха, че тя е идол, а аз нейно бледо копие, тогава бих се обезпокоила. Но няма такова нещо, слава Богу”, шегува се Фахрийе.

Наскоро тя се раздели с голямата си любов Йозджан Дениз, певец и актьор, който също е от гастарбайтерско семейство и живее в Германия. След 2 години годеж двамата най-неочаквано скъсаха малко преди да сключат брак. Личната драма на Фахрийе съвпадна като период със снимането на трагичните сцени в “Листопад”. Поради смъртта на съпруга й във филма Неджля остава млада вдовица, но за сметка на това поема юздите на семейния бизнес.

Няма коментари: