28 ноември 2010

Творческата автобиография на Дениз Чакър

Един от най-обсъжданите персонажи в любимия ни сериал "Листопад" е хитрата и коварна Ферхунде в изпълнение на младата турска актриса Дениз Чакър (Deniz Çakır). Родена навръх Нова година през 1981 в Анкара, младата Дениз започва да се занимава с манекенство и паралелно с това учи в държавната театрална консерватория и участва в няколко радио-реклами. След дипломирането си се мести да живее и работи в Истанбул.


Първото й телевизионно участие е през 2004 г. в сериала "Ако жената поиска" (Kadın İsterse), в който си партнира с известната турска актриса и певица Хюлия Авшар. Ето няколко кадъра от веселата комедия, в които Дениз е направо неузнаваема:


Година по-късно се снима в сагата "Любов между двама" (İki Arada Aşk). Това е романтична комедия, в която двама млади се борят за любовта си въпреки препятствията и предразсъдъците на близките им: Гизем (Дениз Чакър) е дете на богата фамилия, а Седат (Волкан Юнал) е от бедно семейство, но въпреки това двамата много се обичат и преминават през куп смешни и не толкова перипетии, за да бъдат заедно. Ето няколко кадъра от сериала:


Малко преди да започне снимки в "Листопад" участва в още един сериал - İşte Benim, в който изпълнява ролята на барманката Фунда. Ето кадри и от това и участие:


Придобива популярност обаче едва след като започва да се снима в "Листопад" (Yaprak Dökümü):


Освен на малкия екран участва и в киното - през 2009 се снима в драмите "40" (официалния сайт на филма: www.40thefilm.com) в ролята на Севда и "Kako Si?", където играе Лидия, а също и озвучава с гласа си герои от филмите "Kung Fu Panda", "Alvin and the Chipmunks 2" и "Iron Man 2":


Паралелно с участия в киното и телевизията, Дениз Чакър не слиза и от театралната сцена. Заедно с други познати ни от "Листопад" актьори участва в различни театрални постановки като "Ugarca", "Aşk Sözleri" (по Шекспир) и други:


Очаква се догодина по екраните да излезе най-новият и филм "Ya Sonra", в който си партнира с бившия годеник на Фахрие Евджен - Йозкан Дениз:

Няма коментари: